Военно подразделение пристигна в брюкселският квартал Форе, където по-рано днес имаше престрелка с предполагаеми терористи в хода на антитерористичната операция, предаде телевизия RTL-TVI.

По данни на медията в района има 50 полицейски коли, а също БТР-и.

Престрелките станаха по време на обиски в жилища на предполагаеми престъпници, които успели да се скрият. Ранени са трима полицаи – без опасност за живота. По данни на очевидци престъпниците са два-трима и са въоръжени с автомати „Калашников“. Те избягали, хвърляйки оръжието. Някои очевидци твърдят, че те се барикадирали в едно от жилищата.

Прочиствателната акция е свързана с атентатите в Париж от 13 ноември, при които загинаха 130 души. Самата операция не е свързана с издирването конкретно на Салах Абделслам, разкриха френски полицейски източници. Той е заподозрян, че е главният организатор на атентатите в Париж. Редица данни показват, че той е успял да се укрие в Белгия.

Междувременно стана известно, че в акцията участват и френски полицаи. Това обяви френският вътрешен министър Бернар Казньов в Кот д’Ивоар, където е на посещението заедно с външния министър Жан-Мрак Еро.