Повече от горчиво начало на днешния ден преживя тв водещата и светска дама Ирина Тенчева. Докато тази сутрин тя оставяла дъщеря си на училище, наглеци претарашили колата й и буквално я оставили без нищо - взели са документите й, парите, компютъра, киндъла, снимки, служебни файлове. Въпреки огорчението си от кофти случката, Ирина сподели преживелицата си във Фейсбук като предупреждение към своите познати и приятели да бъдат нащрек.

 Ето какво написа на стената си Ирина:
 
"Днес в 7.45 спрях колата си пред училището на дъщеря ми. С едната си ръка държах детето, с другата - раницата, "с третата" - кутията за обяд. Изпратих я до вратата. Поздравих учителите и се върнах обратно при колата си. Отне ми 3-4 минути. 
Всяка сутрин преди да изляза от къщи си правя кафе... Заради графиците на децата ритуалът ми е да му се насладя докато шофирам между Руски паметник и фитнеса ми. Пия си любимото кафе, слушам Dimitar Pavlov, чувам мъжа ми, който кара някое от другите деца...много ми е хубаво... Затова винаги се качвам в колата с усмивка. 

Този път усмивката ми буквално замръзна. 

За няма и 5 минути без никаква следа и нищо счупено от колата ми беше задигнат малкия ми офис - чантата ми с ВСИЧКИ лични документи, пари, карти, електронни пособия, памет с документи, компютър с ВСИЧКИТЕ ми НОВИ проекти, непубликувани творби, киндъл с произведенията, които винаги са с мен, снимки,служебни файлове, видеа с децата ми... Знаете - който работи в движение само принтер не носи в себе си...

От 8.00 до сега обхождам институции... Има много свестни българи - и в 6-то РПУ, и в паспортното, и по банките, да знаете... Но има и много загубени души, които няма шанс да бъдат намерени точно като парите в портмонето ми... 
Не мрънкам. Случва се на всеки да стане никой поне за ден - без пари, без лична карта, книжка, професионална история и работа... Това си е свобода в някакъв смисъл... Но, да ви кажа,когато е в поредица от кофти събития, този инцидент действа смазващо. 

Всичко ще се оправи с цената на нерви, време, непредвидени разходи... Дано съм предплатила нещо, което не струва пари.
А вие се пазете!!! Полицаите ме предупредиха, че от няколко месеца има цели хайки от добре оборудвани крадци, които "бръмчат" пред детски градини и училища. Дебнат усмихнатите въпреки нелекия родителски живот в Бг, майки и татковци и крадат парите, времето и малкото останали нерви. 
Слава Богу не могат да откраднат това, което всъщност никога няма да имат - способността да останат нормални и да живеят ‪#‎безСтрах‬. ‪#‎продължавам‬".