Хакерският колектив „Анонимните” обяви тотална война на Доналд Тръмп и заплаши да „разруши” президентската му кампания, пише "Индипендънт".
Както винаги, групата обяви планираните си действия и каузата зад тях във видео анонс, призоваващ поддръжниците й да осъществят кибератаки срещу уебсайтове на републиканския кандидат.
Анонимните вече заплашиха Тръмп през декември, след призивите му да се забрани влизането на мюсюлмани в САЩ. Кампанията включваше временното сваляне на няколко сайта, но не доведе до трайни поражения за кампанията на милиардеар.
Хакерите, според които изказванията на Доналд Тръмп водят до подклаждане на омразата на мюсюлманите към Западния свят, също така разбиха гласовата му поща и публикуваха съобщения от журналисти и привърженици.
Новата атака цели цялостен провал на кампанията на Тръмп.
„Искаме да свалите сайтовете му, да разследвате и покажете това, което той не иска обществото да знае. Трябва да унищожим кампанията му и да саботираме марката му”, гласи съобщението на "Анонимните".
„Призоваваме всеки способен човек с компютър да участва в тази операция. Това не е предупреждение, това е обявяване на тотална война. Доналд Тръмп, вече е прекалено късно да ни очакваш”, продължава говорителят на хакерите във видеосъобщението.
Групата също така е публикувала списък с мишени, които трябва да бъдат свалени и включват корпоративния уебсайт trump.com и този на президентската кампания на републиканеца – donaldjtrump.com. Атаките срещу тях трябва да започнат на 1 април, допълват от групата.
Причината за действията е „противоречията и омразата”, съдържащи се в кампанията на Тръмп, които „шокираха не само САЩ, но и цялата планета” с „отблъскващи действия и идеи”.
Както винаги, говорителят на „Анонимните” е с маска на Гай Фоукс, а гласът му е компютърно генериран.
Привърженици на групата обявиха редица „тотални войни” през последните месеци. Атакуваните структури варират от „Ислямска държава” до японското правителство.
Същевременно, Доналд Тръмп, който спечели предварителните избори за президентска номинация на Републиканската партия в редица щати, вече търпи остри критики от самите репубиканци. Няколко събития на популиста през последната седмица бяха прекъсвани от протестиращи, а при едно от тях в Чикаго се стигна дори до бой между привърженици и противници на милиардера.