Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна. Ще бъде малко над средното за месеца. През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. В източните райони от страната ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°.

Утре преди обяд ще има и слънчеви часове, но след пладне облачността отново ще се увеличи. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Такава е прогнозата за времето, съобщи за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. 

Над Черноморието ще има и слънчеви часове , но след пладне облачността ще се увеличи. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 6° - 7°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 10°. Преди обяд над планините ще има временни разкъсвания на облачността, но след обяд отново ще се увеличи. Само на отделни места по високите върхове ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°. 

В сряда преди обяд ще има значителна облачност, не са изключени изолирани слаби валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, на места и ще намалява. Вятърът ще е слаб, по морския бряг до умерен от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 4° и 9°. В четвъртък и петък вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб. Ще преобладава слънчево време, ще бъде и по-топло.