Жълт кода за силен вятър е обявен за 12 области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорологията и хидрологията при БАН. Кодът е в сила за областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Кърджали и Хасково. Ще духа силен североизточен вятър със средна скорост 15-17 м/сек, пориви до 22-24 м/сек. 

По Черноморието е обявен оранжев код за силно вълнение и силен вятър над морето. Вятър от север-североизток ще е със скорост 17-20 м/с (7-8 бала по Бофорт) с пориви до 24 м/с (9бала). Вълнението ще е 4-5 бала.

До обяд валежите ще спрат, максималните температури ще са между 4° и 9°, гласи прогнозата за времето на НИМХ къмБАН.Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месец март и ще се повишава. 

В сутрешните часове на много места все още ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг. До обяд валежите ще спрат, а след обяд от север и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в Източна България до силен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабва и ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 4° и 9°. 

По Черноморието ще е предимно облачно с валежи по южното крайбрежие. Около и след обяд и там дъждът ще спре. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 6°-7°, температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще е около 4 бала. 

Над планините в сутрешните часове ще е облачно, с валежи от сняг. През деня валежите ще спират, най-късно в Родопите, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен до силен, временно и бурен вятър от североизток. Температурата на 1200 м ще бъде около минус 1°, на 2000 м – около минус 6° и през деня ще се понижава.