Неизвестни извършители са хвърлили самоделна бомба срещу сграда в германския град Айзенах, в която са настанени сирийски бежанци, съобщава Der Spiegel, цитиран от "Фокус". Това е поредният брутален инцидент с гонения на прииждащите в Германия мигранти.Инцидентът се е случил преди повече от седмица, но сигналът за него е подаден едва в неделя заради една особена причина: по данни на полицията на откритата тръбна бомба ясно се е забелязвала изобразена свастика. 

Собственичката на многофамилната жилищна сграда не е успяла да информира следователите за точния брой сирийци, които живеят в нея, но е сигурно, че пострадали при нападението няма. От нарушителите обаче няма и следа, докладват органите на реда. 

Вчера както вече БЛИЦ информира австрийският канцлер Вернер Файман призова своя германски колега Ангела Меркел да прекрати "състезанието за бежанци" и да въведе ограничения за прием на мигранти. Разпределението на бежанци в страните от Европейския съюз (ЕС) не функционира, защото бежанците се надяват да се доберат само до Германия, каза Файман пред виенското издание "Естерайх".
"Само когато Германия въведе ограничения и започне да взима бежанци директно от военните региони ще се сложи край на безконтролната миграция", подчерта австрийският канцлер.

Продължаващото "състезанието за бежанци" е и една от основните причини за съкрушителната загуба на партията на Меркел в три ключови германски провинции вчера и за възхода на антимигрантската "Алтернатива за Германия".