Огромен скален къс падна от скат над Е-79 край Симитли, удари странично лек автомобил, в който пътуват мъж и жена от Благоевград, които оцеляха по чудо, съобщава БГНЕС.
Инцидентът стана в 8.40 часа тази сутрин на километър преди Симитли. Лек автомобил "Фиат" се движи от Черниче към Симитли и Благоевград. На около километър преди Симитли от десния скат водачът вижда, че започват да падат камъни. Шофьорът завива рязко наляво, навлиза в насрещната лента, за негов късмет тя е свободна от насрещно движещи се автомобили. Веднага след маневрата огромен камък пада върху пътното платно и удря автомобила в дясната странична част. От удара фиатът се завърта в обратна на посоката си на движение. Камъкът е с размери метър на 50 на 40 см, тежестта му е около 500 килограма.
„Ако не го бях видял, щеше да падне върху колата и да ни убие”, обясни водачът. При удара отстрани са смачкани и двете врати, съпругата на шофьора нямаше как да излезе, откъснато е и страничното огледало. Към 9.00 часа пристига фадрома на пътно поддържащата фирма, която избута камъка, ударил автомобила и още няколко по-малки от пътното платно. Екип на Пътна полиция-КАТ обслужи местопроизшествието, пробата за алкохол на водача е отрицателна, но няма автокаско.
Този скат е опасен от край време, за година има няколко инцидента с ударени от падащи камъни автомобили.
На местопроизшествието пристигна и авариен екип на Областно пътно управление.