Максималните температури ще са между 5° и 10°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) за "Фокус". Днес ще бъде облачно и дъждовно. До обяд валежите ще обхванат и крайните северни райони. В Западна и Централна България се очакват значителни количества. На места в Предбалкана и високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг.
Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°.
Над Черноморието ще е предимно облачно. Над южните райони с валежи от дъжд, като до обяд ще завали и по Северното Черноморие. Ще духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще се усилва. Максималните температури ще са 7-9°, температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, и до вечерта ще се усили до 3-4 бала. Над планините ще е облачно, по върховете мъгливо, с валежи от сняг.
В планините от Източна България валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен временно до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.