Арестуван е 38-годишният Недко Недев, който е заподозрян за борсови измами. Американски съд е повдигнал срещу него осем обвинения, предаде Reuters, цитирана от "Фокус".

Недев, който има българско и американско гражданство, е заподозрян за създаване на фалшиви оферти за купуването на „Ейвън продъктс“ и „Роки маунтин шоклит фактори“. Той е обвинен и за търговия с вътрешна информация преди продажбата на американския застраховател Tower Group International.

Американската прокуратура ще се опита да екстрадира Недев в САЩ, където ще му бъдат повдигнати шест обвинения за измама и две за кражба на самоличност с утежняващи вината обстоятелства.

Предполага се, че Недев e спечелил 5000 долара от измамата с "Ейвън", още 23 368 долара през май 2014 г.  благодарение на фалшива публична оферта за Tower Group. През декември 2012 г. е извършена и друга измама по същия метод, но този път се е отнасяла за компанията Rocky Mountain Chocolate. На 4 юни американският регулатор за финансовите пазари подаде жалба срещу него.