Биячът на 93-годишната Дона Чернева от с. Ръжево Конаре е убил старец през 2007 г. при грабеж. За това престъпление извършителят Антон Митев е бил осъден на 9 г. Излязъл е от затвора през 2013-а. На 8-и срещу 9 март т.г. 27-годишният Митев влязъл в къщата на баба Дона заедно със съучастника си Георги Лазаров, на 32 г., от Ръжево Конаре. Докато по-младият удрял жестоко старицата, за да каже къде крие парите си, другият претършувал дома й. Тези подробности станаха ясни на пресконференция в областната дирекция на МВР в Пловдив. На нея присъстваха зам.-шефът на полицията комисар Георги Георгиев, районният прокурор Гергана Мутафова, началникът на криминална полиция комисар Николай Кирков, както и говорителите на районна и окръжна прокуратура Атанас Илиев и Галина Андреева.

Митев и Лазаров са били заловени за по-малко от 48 часа. В началото те са съдействали на разследващите и са показали къде са изхвърлили портмонето на баба Дона, от което взели 100 лева. Полицаи са извадили портфейла от кладенец. Намерени са и остатъци от изгорели ръкавици и шапка, които нападателите на възрастната жена са използвали. Очаква се утре прокуратурата да поиска постоянна мярка "задържане под стража" за грабителите на Дона Чернева.

Полицията и обвинителите се похвалиха, че за последните 10 дни са били разкрити 7 грабежа и 12 кражби. Заловени са двамата обирджии на продавачка в кв. "Кючук Париж" , които миналата седмица я заплашили с нож и пистолет, и задигнали оборот от 400 лева. В ареста е и непълнолетният Митко Георгиев за два грабежа на жени в Пловдив на 29 февруари и 8 март. Същият апаш е участвал и в обирите на 10 църкви в региона.