Мощен скандал със сексуален привкус избухна между БСП и ГЕРБ по време на парламентарния контрол, когато лидерът на социалистите Михаил Миков взе думата, за да прочете традиционната си декларация за демографската криза в България. Той за пореден път припомни с колко души е намаляло населението на България и какви социални придобивки са му били отнети по време на управлението на ГЕРБ.Това взриви депутатката от управляващата партия Ирена Соколова, която се накара на социалистите, че по тяхно време са се изнесли повечето българи и че с днешна дата в училищата има едва 42% ученици, чиито майчин език е българският.

Соколова обяви, че дори и на децата е ясно, че тяхната партия има репродуктивни проблеми, нарече я импотентна и каза че няма да отиде на техния конгрес, понеже той ще се излъчва директно и цялата нация му се смее.

Това на свой ред накара депутатът от БСП Таско Ерменков да направи забележка на водещия на заседанието на парламента Явор Нотев, че допуска изказвания за сексуални дисфункции и проблеми с репродуктивността. "Може би госпожата има такива проблеми", усъмни се Ерменков.

Нотев прие забележката му и заседанието продължи по дневния ред, без повече сексуални намеци.