"Може би ще се върви към прекратяване на процедурата за избор на членове и ръководство на КЗК и стартиране на нова". Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи „Фокус“.
„Първо да изчакаме комисията какво решение ще вземе. Може би поради това, че има само един кандидат за председател може би ще се върви към прекратяване на процедурата и стартиране веднага наново“, коментира Цветан Цветанов.
На въпрос дали има друг кандидат, той отговори: „Ще проведем разговори, не съм водил разговори за мотивите. Това, което прочетох днес в медиите е, че той е единствен кандидат и някой предрешава изборът какъв ще бъде и съответни заключения ,които не са редни и правилни.
Цветанов обясни, че и изненадан от решението на Росен Желязков да се оттегли кандидатурата си като председател на КЗК. „Това е негово лично волеизявление, с което която и да е била комисия трябва да се съобрази“, посочи той. На въпрос дали ще бъде отново предложена неговата кандидатура, Цветанов обясни, че ще проведе разговори с него и ще видят дали ще даде съгласието си да бъде номиниран отново. „Това е негов личен избор и трябва да се съобразяваме с него“, каза Цветанов.