За 71-ви път след драматичните бойни действия край р. Драва по време на Втората световна война, гражданството на Силистра се поклони пред подвига и саможертвата на бойците и офицерите от 31 Силистренски пехотен полк – Железен. Ритуалът бе проведен от община Силистра край едноименния паметник, изграден през 1985 г., за който има утвърден проект за превръщане в комплекс със Стена на славата.
 
В церемонията участваха кметът д-р Юлиян Найденов и заместник областният управител Елена Томова, които произнесоха приветствените слова от името на институциите, представлявани от тях. Паметта на своите другари със стихове на български поети класици почете 94-годишният ветеран Йордан Райков – един от тримата от общо тридесетина членове на славния полк, успели да дойдат за ритуала. 
 
Заупокойна молитва бе отслужена от отци на Доростолска епархия, а патриотични мелодии и песни изпълниха Градският духов оркестър и група от Център за музика и изкуства "Мегатон". Почетният караул тази година бе дело на членове на Клуб "Родолюбие".
 
В събитието се включиха представители на Общински съвет Силистра и от Областния военен отдел; главният секретар на Областна администрация Ивелин Статев; заместник кметовете Емил Гойчев и Мирослав Тодоров; представители на Съюза на ветераните от войните и от Съюза на офицерите и сержантите от резерва; представителни групи на училища и др. институции, както и на политически партии.
 
От тяхно име бяха поднесени венци и цветя пред паметника на 31 Силистренски пехотен полк.