24-годишният Диан Господинов, който страда от мускулна дистрофия и е прикован към леглото, отправя една малко необичайна молба. За момчето няма по-голяма магия от четенето, то е основното му развлечение и голяма страст. Той с охота поглъща всяка страница, но няма финансовата възможност да си купува книги, тъй като лечението поглъща по-голямата част от бюджета на семейството му. 
Затова Дидо моли хората, които искат и имат възможност, да му изпратят... книги! Момчето харесва и класически произведения, и съвременна литература. И казва: „Ако някой има книги за изхвърляне - класика или такива, които са шедьоври, моля да ми ги подари. Обожавам книгите. Обожавам буквите. А книгите не трябва да се изхвърлят. Благодаря предварително.“. 
С Диан хората могат да се свържат, като го потърсят във Фейсбук или на телефон 0887 205 585. Приятели на семейството напомнят, че близките на момчето не могат да си позволят куриерските разходи, така че книгите не трябва да бъдат изпращани за тяхна сметка.
Ако някой желае да помогне на момчето финансово, също може да го направи. Добри хора вече са му помогнали да събере пари за инвалидна количка и благодарение на това преди Коледа той е станал от леглото.
Финансовото дарение може да бъде направено по сметка:
BG56IORT73711003133100
BIC код - SWIFT code: IORTBGSF
Диан Юриев Господинов или на
PayPal: [email protected].