Продължават слуховете около името на нашенския бизнесмен, който си поръча новата най-бърза серийна кола в света – „Бугати Широн“. От щанда на компанията в „Пал експо“ отказаха да съобщят кой е щастливецът, броил близо 5 милиона лева за изумителното бижу.Веднага плъзна мълвата, че колата е предназначена или за Васил Божков, или за Румен Вълка, които са известни ценители на високите скорости. Оказа се обаче, че клиентът е друг. Запознати твърдят, че става въпрос за Ваньо Алексиев – шефът и собственик на най-голямата спедиторска компания в България, пише столичен всекидневник.

Ваньо Алексиев не е публично популярен, но е един от най-заможните нашенци. Компанията му е един от най-големите български превозвачи и извършва почти всички видове транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони. 

Алексиев е завършил „Електронна техника“ в Техническия университет в София, след което е специализирал „Международни икономически отношения“. Той е известен в светска София с факта, че ходи с по 12 души охрана, както и с небивалата си суетност. Няма публични връзки с жени.

От новия модел на „Бугати“ ще бъдат произведени само 500 бройки, като цената на всяка от тях е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите. Най-бързата серийна кола в света е с разграфен до 500 км/ч скоростомер. В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.

Автомобилът разчита на 16-клапанов двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища. Двигателят на автомобила работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Хиперколата е получила и система за задвижване на четирите колела с възможност за блокировка както на предния, така и на задния диференциал.

Ваньо Алексиев е известен със страстта си към луксозните автомобили, като бижуто в колекцията му е черно „Ламборгини Авентадор“ на стойност 1 млн. лева. Освен топ модела на състезателната марка, той притежава още 2 уникални автомобила „Ролс-Ройс“, които сам признава, че почти не вади от гаража.