Интригуващият сюжет, качествената продукция, изключителният актьорски състав и игра в първия български сериал на медицинска тематика спечелиха категорично зрителския интерес. Премиерният епизод на иновативния проект на Нова и Dream Team „Откраднат живот“ привлече близо 900 хиляди, а в съдбоносните моменти епизодът е гледан от над 1 милион (всички 4+ години).

Изключителен интерес предизвика сериалът и сред активното население, привличайки над 37% от зрителите, което е с 15.3 пункта повече спрямо турския сериал, излъчван по същото време от втората медия (20:00-20:58). Още по-категорични са и резултатите за най-атрактивните и трудни за достигане за рекламодателите групи (градско 18-49 г. и 18-34 г.), където делът на зрителската аудитория е над 40% и над 2 пъти повече от конкурентната медия.

Силното начало на сериала още от първите минути направи съпричастни зрителите към драматичния избор на един баща – избор, който ще предопредели съдбата на много хора. Първият епизод даде сериозна заявка, че с всеки следващ напрежението ще нараства, ще се заформят сложни
взаимоотношения на фона на драматични обрати, които ще бъдат все по изненадващи.

Тази вечер вторият епизод на "Откраднат живот" ще срещне зрителите с противоречивия образ на героинята на Йоана Буковска-Давидова и ще видят как се заформят взаимоотношенията между главните герои - Калин и Александър, както и първите знаци, които ще покажат дали те ще станат приятели или съперници за сърцето на една жена.