Защо криминалните анализи са от жизненоважно значение за разкриването на престъпления в наши дни, както и на тези от миналото, ще представи Viasat History. Премиерната поредица „Залавянето на престъпници в исторически план: Историята на криминалистиката“ ще се излъчва всеки четвъртък, от 10-ти до 24-ти март, от 22:00 часа.

Криминалистиката е вълнуваща тема, в която д-р Габриел Уестън ще въвлече зрителите, изследвайки историята на науката за борбата с престъпността. От използването на ДНК за реконструиране на лицето на убиец, до анализ на косата, който разкрива къде е живяла жертвата – най-модерните технологии са използвани заедно с историческия контекст. Така отделните случаи са представени от гледна точка на тяхната култура, история и технологията на времето.

Някои от най-шокиращите случаи в историята, сред които и едно от най-скандално известните убийства от 1930 г., са отворени за разглеждане отново. Независимо дали става дума за анализиране на пръстови отпечатъци и влакна или за внимателно проучване на пистолети и отрови, „Залавянето на престъпници в исторически план“ е едно решително изследване в тази завладяваща област от науката.

В хаоса на историята и в мъглата на войните, революционни мислители, смели активисти и брилянтни лидери са били изгубени в непостоянството на паметта. През март Viasat History напомня за тези смели мъже и жени с една поредица, посветена на техните дела. Епизодите на „Невъзпети герои“ ще се излъчват всяка събота до 2-ри април, от 21:00 часа.

Продукцията предлага нови прозрения за историята на 20-ти век, разкривайки забравени лица на мъже и жени, които са спомогнали за изграждането на минало и бъдеще. От бегълци от гета, до пилоти – изпитатели, „Невъзпети герои“ дава отговор на въпроса защо животът на тези малко известни герои и предатели не бива да се забравя.