Преди малко подписах разрешение за сваляне на имунитета ми, заяви депутатът от ДПС Илия Илиев в НС във връзка с искания му имунитет.
Не се е притеснявал, но не било приятно за семейството му. „Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си- депутат съм от една година, а преди това съм се занимавал с нещо и е нормално“, каза той.

Запитан дали обмисля да напусне парламента, Илиев отговори, че ще го обмисли. „Както виждате кой знае колко много неща не зависят от нас. Нещата се решават основно от управляващите и не мисля, че присъствието ми дава кой знае какво значение. Няма да позволя да бъда мишена на когото и да било“, подчерта Илиев. И добави, че трябва да се изчака прокуратурата и съдът да си свършат работата.

Изведнъж, когато станах депутат, се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът, заяви изненадано той. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно, когато съм станал народен представител, се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години, припомни народният представител.
Ако съм виновен, ще си изтърпя наказанието, ако трябва- ще полежа, няма нищо лошо в това, ще прочета някоя и друга книга, обичам да чета, то е за хора и там, коментира Илиев. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник, а ако съм бил нямаше да съм тук, заключи депутатът.