Достойнството и милосърдието на жените разкрива най-добре душата на Русия, заяви в прочувствено осмомартенско поздравление руският президент Владимир Путин, цитиран от БНР. Поздравлението бе излъчено по руските телевизии.
Ето пълният му текст:
Скъпи жени, сърдечно ви поздравявам по случай Международния ден на жената. Този празник в Русия се отбелязва с особена топлота, вероятно както никъде другаде по света. Той е изпълнен с подаръци и цветя, с най-добри чувства към нашите майки, жени, дъщери, колежки, към всички близки на сърцата ни жени.
Жените ни дават живот, стоплят ни със своята любов, подкрепа и грижи. Именно в жената, в нейното достойнство и милосърдие, се разкрива истинската душа на Русия. Специални думи на признателност ми се иска да изкажа днес към жените от военното поколение. Вашата сила на духа, вашият подвиг ни научиха да бъдем истински мъже, да побеждаваме въпреки всичко. Съвременните жени също следват вашия пример. Те се справят с всичко. Достигат върхове в професията, в творчеството, в обществената дейност. Създават радушна, комфортна обстановка в семейството, възпитават децата.
Вие, скъпи наши жени, притежавате непостижима тайна - да успявате всичко, да се справяте с огромната тежест на грижите и да оставате нежни, ярки, обаятелни. Вие внасяте в този свят доброта и красота, светлина и надежда. Ние се гордеем с вас и ви обичаме. Още веднъж - от сърце ви поздравявам по случай празника. Желая ви повече радостни дни и години.
Бъдете щастливи!