Йоана Буковска, която в последните години странеше от светската суматоха и бе отдадена изцяло на близнаците си Вера и Любо, както и със съпруга си Иван Давидов, привдигна завесата на личиня си живот и разказа за семейството, децата и работата си в киното.Наскоро актрисата се снима с Антония Бандерас. "Бандерас е прекрасен партньор и той го знае без да се самозабравя. Казах му: "Здрасти, аз съм Йоана и ще играя твоята съпруга". А той каза: "Така ли, а кога сме се оженили". Подходи с чувство за хумор. Актьорите бързо трябва да си махат преградите", разказа Йоана в "На кафе".

В новия български филм "Откраднат живот", който започва довечера, тя ще играе ролята на властната Виолета Захариева. "Човек, който залага на материалното, сигурното, това което може да се пипне. Любопитно ми е как се пренарежда ценностината система", каза актрисата. 

"Следя сценария, за да видя за какво човешко в нея да се хвана и да го развия. Скритата същност е най-важното. Тя изглежда непоклатима, но няма такива хора. Когато откриеш защо човекът е такъв, той става най-симпатичният образ. Има дух на семейство във филма", сподели Йоана Буковска.