Здравословна и полезна тибетска диета помага за прочистване на кръвта от токсините, предпазва от удар - инсулт и инфаркт, подходяща за всеки сезон, предаде БГНЕС, като цитира световни информационни агенции.
За подготовката на еликсира на здравето са необходими 300 грама лук и един килограм лимони. Двете съставки ситно се нарязват и се слагат в 1,5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да отпуснат всички полезни свойства, посочва агенция БГНЕС. Най-полезно е отварата да се пие сутрин на гладно в продължение на 25 дни. 
Пие се по 1-2 чаши сутрин, а останалото количество се разпределя през деня. След това се прави пауза от десет дни и отново се повтаря.
В периода на тази прочистваща диета е достатъчно да се спазват всички други правила на здравословното хранене.
По принцип проучвания на учените от модерната медицина доказват, че и двете основни съставки на тази тибетска диета за прочистване на кръвта - лук и лимон, действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека.
Допълнително лук помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещу стрес и камъни в бъбреците и помага за здрави венци.