За да избегне скандалите със своя партньор, човек понякога се затваря в себе си, но вътрешно се чувства нещастен. Разбира се, всеки индивид е различен и реагира различно, но нещастните в личния си живот хора, имат някои сходни характеристики. Ето как да забележите дали вашата половинка не е потисната:1. Партньорът ви е разсеян и мълчалив
Понякога, когато хората са недоволни във връзката си, те гледат да отвличат вниманието си, за да не мислят и говорят за проблемите си. Те гледат повече телевизия, играят видеоигри и не ви слушат, когато се опитвате да говорите с тях. Жените обичат да говорят за проблемите си, но понякога и те се затварят в мисловен процес, чудейки се какво да направят в бъдеще. Те реагират на въпросите, давайки отговори с по една дума, за да избегнат разговор.

2. Партньорът ви започва да прекарва все повече време с приятелите си
Ако любимият ви започне да прекарва повече време с дружките си, отколкото с вас, нещо не е наред. Може да има много различни причини, поради които той не иска да бъде с вас. Това означава, че той не се чувства комфортно да говори с вас за определен проблем в живота си. Същото важи и ако половинката ви все говори по телефона, когато е с вас – така той търси друг начин да отвлече вниманието си от проблемите ви.

3. Половинката ви губи интерес към секса
Ако любимият ви вече не иска да прави секс с вас или ако сексът стане твърде скучен, това е знак, че половинката ви е нещастна. Възможно е проблемът да се крие някъде по-дълбоко.

4. Партньорът ви се държи неуважително
Ако половинката ви започне да става твърде докачлива и да се държи твърде хладно и дори грубо с вас и то в нормални ситуации, значи тя не е щастлива. Ако партньорът ви спре да ви уважава, това не е добър знак за общото ви бъдеще. Това по-скоро е израз на голямо недоволство от отношенията ви.

5. Половинката ви има тайни от вас
Ако разберете, че вашият любим крие някакви неща от вас или напоследък е станал твърде потаен, то има някакъв проблем. Пазенето на тайни в една връзка никога не е добър знак за бъдещето.

6. Партньорът ви пие повече напоследък 
Много хора започват да прекаляват с алкохола, когато са нещастни в личния си живот. Така те отпускат парата. Ако забележите, че вашият партньор внезапно е започнал да пие повече, изразете своята загриженост.

7. Езикът на тялото му показва антипатия към вас
Когато човек е нещастен, той без да иска го показва чрез езика на тялото си. Ако забележите, че вашият партньор често скръства ръцете си, когато му говорите или винаги ви загърбва или все изглежда зает, то явно тялото му несъзнателно ви изпраща сигнали, че той е нещастен. Вероятно ще забележите, че той вече не е толкова внимателен или привързан към вас, както е бил преди.

8. Партньорът ви е станал егоист
Ако вашият любим е бил винаги внимателен и грижовен към вас, но сега се държи егоистично, това е индикация, че е нещастен и търси промяна. Неговото поведение може да бъде знак, че той вече не вижда бъдещето си с вас или че се чувства подценен от вас.