Полицията в Перник върна пари от ало измамници на възрастен мъж. Неизвестен се обадил по телефона на 78-годишен жител на пернишкото с. Драгичево, представяйки се за негов племенник, който живее в чужбина.Мнимият родственик поискал сумата от 2850 лева като такса за превода на 30 000 евро, който изпращал на потърпевшия. Възрастният мъж се доверил и дал парите на непознат, който пристигнал с лек автомобил. По-късно се усетил и се оплакал в полицията, съобщава Standartnews.com.

В резултат на предприетите оперативни и издирвателни действия били установени и задържани извършителите на дръзкото деяние – двама радомирци на 25 и 20 години. 

Задържан е и автомобилът, с който двамата са се движели – мерцедес със софийска регистрация. При претърсване на немското возило в него била намерена взетата от пенсионера сума от 2850 лева. 

Измамниците са задържани за 24 ч. с полицейска заповед. Познати са на органите на реда с кражби, а единият е изтърпявал и пробация. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.