Нагли телефонни измамници заплашили 79-годишна жена от Бургас, че ще й отрежат ушите, ако не им даде 30 000 лв.

Ролите на измамниците били разпределени - първо се обадила жена, която се представила за дъщерята на бабата. Тя казала, че й трябват спешно 30 000 лв.за лечение, а когато бургазлийката отговорила, че няма толкова пари, "дъщерята" станала груба и изкрещяла по телефона, че ще й отреже ушите.
Минута по-късно телефонът позвънил отново и непознат мъжки глас се представил за "майор Стефанов" от полицията.
Той й казал, че трябва да съдейства на полицията да задържат измамниците. Обяснил й, че трябва да опише номерата на наличните в дома й банкноти, като заедно със златните си накити, да ги предаде на измамниците без притеснения, тъй като по-късно същите щели да й бъдат върнати от прокурор. Бургазлийката приготвила сумата от 1 600 лв. и златни бижута /синджир, десет пръстени, обеци и др. златни накити/, опаковала ги и ги хвърлила през терасата на апартамента си. Малко по-късно констатирала, че станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители от Пето Районно управление.Бургас.
Същият ден по същата схема е ужилена и 73-годишна жена от бургаския к-с "Изгрев".
Първо се обадил непознат мъж, който й казал да дава парите, напсувал я и затворил телефона. Секунди по-късно позвънил втори непознат мъж, който се представил за "Стоянов" от Първо Районно управление.
Той заявил, че в града има много телефонни измамници и се провежда полицейска операция по задържането им, за това жената без притеснения трябва да даде наличните в дома си пари, тъй като по-късно същите щели да й бъдат върнати от прокурор. Бургазлийката приготвила сумата от 4 900 лева, опаковала я в плик и го хвърлила през терасата на апартамента си. Малко по-късно констатирала, че станала жертва на телефонна измама.