Пазарът на смартфони стана още по-наситен с иновативни и интересни устройства, след като в края на февруари бяха представени три нови модела от някои от най-утвърдените производители в сферата. Всички те разполагат с чудесни функции и страхотен облик.

За да се ориентирате по-лесно сред изобилния набор от всевъзможни марки и модели, ви представяме списък на най-добрите телефони към момента, съставен от Business Insider. И все пак може би е по-добре да изчакате малко с покупките, тъй като се очакват още няколко нови смартфона от най-големите имена в сектора по-късно през този месец.

  1. Moto X Pure Edition

Това е един от най-изненадващите нови телефони, които излязоха миналата година. Моделът работи с почти изчистена версия на Android, въпреки че има някои специфични за Motorola приложения и функции. Те обаче изобщо не са натрапчиви.

Цена: $399

  1. Samsung Galaxy Note 5

Това е телефон с „убийствено” голям екран. Подобно на предните версии на Note, и този модел разполага с голям и жизнен дисплей и писалка за записване. Новият дизайн от метал и стъкло също е чудесен.

  1. LG G5

Този смартфон предлага нов страхотен изцяло метален дизайн. Има и сменяем гръб, който позволява замяната на изхабена батерия с чисто нова. Сменяемият гръб може да бъде и заменен с „модули”, които предлагат нови функции.

Телефонът разполага и с камера с двойна леща, която ви дава несравнима гъвкавост, когато става дума за правене на снимки.

LG представи G5 през февруари, но все още няма информация за цената и наличността.

  1. Samsung Galaxy S7

Южнокорейският производител въведе отново популярни функции в серията Galaxy S7, след като ги премахна в миналогодишния модел S6. В новия продукт се завръщат водоустойчивостта на телефона и слотът за microSD карта за разширяване на паметта. S7 включва и режим за „винаги включен дисплей”, който ви показва часа и основна информация за известия, без да се налага да отключвате екрана.

Разбира се, в смартфона намират място и услугата за плащания Samsung Pay и бърз сензор за пръстови отпечатъци.

Предварителните продажби на устройството вече започнаха, а на 11 март тръгват и официалните продажби и в България.

Цена в България: 930 лева

  1. Samsung Galaxy S7 Edge

Моделът разполага с по-голям дисплей (5,5 инча) и по-голяма батерия от базовия Galaxy S7.

Телефонът ще бъде наличен на пазара на 11 март.

Цена в България: 1080-1100 лева

  1. Nexus 5X

Това е един от най-новите флагман модели на Google. Той е и един от най-добрите телефони, които можете да намерите на пазара днес. Единствените му истински конкуренти са по-големият му брат Nexus 6P и iPhone. Ако не искате продукт на Apple, а най-доброто от Android, то тогава Nexus 5X няма да ви разочарова.

Цена: $349

  1. Nexus 6P

Телефонът е малко по-голяма версия на новия Nexus 5X. Изработен е от китайската компания Huawei, която се слави с отлична репутация за производство на хардуер. Това е и най-добрият Android телефон днес.

Цена: $449

  1. iPhone 6S Plus

Това е най-добрият телефон в категорията на моделите с голям екран. Може да изглежда точно като предишния модел, но има няколко нови функции – като 3D Touch, която може да установи колко силно натискаш върху екрана и да отвори нов слой от контроли за мобилните приложения.

Цена: $790

  1. iPhone 6S

Това е най-добрият телефон на пазара в момента. В допълнение към хубавия хардуер притежателите на iPhone винаги имат възможността да получават най-добрите приложения първо от разработчици от трета страна и надеждни актуализации на софтуера с най-новите и най-добрите функции на Apple.

Цена: $693