38-годишен мъж, обявен за издирване, опита да блъсне патрулка в бургаския комплекс „Меден рудник”, съобщиха от полицията. Случката е станала на 3-ти март около 02:30 часа в района до блок 92.
Служители от Четвърто Районно управление – Бургас подали светлинен и звуков сигнал за спиране на лек автомобил „Мерцедес А 140”, с бургаска регистрация. Той е бил управляван от 38-годишния Д. М., който е обявен за общодържавно издирване от 19 февруари тази година от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” – София, с мярка задържане и привеждане в ареста.
Д. М. не се подчинил на полицейските разпореждания. Шофирайки, тръгнал срещу полицейския автомобил, като направил опит да го блъсне челно. След това с висока скорост се е насочил в посока паркинга на бл. 126, където изоставил автомобила и побягнал в посока ул. „Преображенска”.
Полицаите са предприели заградителни действия. На ул. „Ален мак” до дом №13, въпреки яростната съпротива, оказана от Д. М., той е бил задържан и приведен в сектор „Арести” - Бургас.
По случая е образувано бързо полицейско производство.