Година след една от най-зловещите авиокатастрофи, погубила 149 невинни хора, стана известно съдържанието на последното писмо на пилота Андреас Лубиц. Младият мъж го е изпратил по електронна поща на лекуващия го лекар. Писмото е с дата 10 март, две седмици преди жестоката катастрофа, предизвикана от самия Лубиц.

След обстойно разследване на трагедията бе доказано, че вторият пилот Андреас Лубиц е заключил капитана на "Еърбъс" А320 извън кабината и преднамерено е разбил полет 9525 във френския планински склон на Алпите на 24 март 2015 г. по време на курс от Барселона за Дюселдорф. При жестоката трагедия загиват всички 150 души на борда - 144 пътници и 6 членове на екипажа.

В писмото си Лубиц се жалва за сериозни психични проблеми, свързани с влошеното му зрение.

"Максималният сън през нощта, който мога да си позволя, е два часа (въпреки че в последно време и това е рядкост). Страхувам се, че ще продължа да ослепявам. Мислите за зрението ми не ми излизат от главата. Заради този стрес не мога вече да спя", пише пилотът, цитиран от Bild.

Лубиц описва своите посещения при психиатрите като коментира, че според него те не са го разбрали и не са приели сериозно оплакванията му. Той разказва и за антидепресантите, които взима и пита какво да прави, за да си възвърне нормалния сън.

В продължение на няколко месеца преди авиокатастрофата Лубиц е посетил над 40 лекари и въпреки този факт отново е бил допуснат до полет.