Северна Корея може да готви нови изпитания на ракетен двигател. Това предполагат експерти, които анализират снимки, на които се виждат пет камиона, движещи се в района на космодрума Сохе, съобщават американо-южнокорейският интернет-портал 38 North.Спътникова снимка от 21 февруари е фиксирала колона от пет камиона, движещи се района на тестовата площадка. Сайтът отбелязва, че подобна активност е наблюдавана на космодрума по време на подготвителни работи за изпитване на нов двигател.

Ситуацията на Корейския полуостров се нажежи, след като Северна Корея извърши на 6 януари четвъртото си ядрено изпитание, а на 7 февруари изстреля ракета от спътник, което, според ред специалисти, може да бъде предлог за изпитание на междуконтинентална балистична ракета. 

Съветът за безопасност на ООН на 2 март одобри най-строгия за последните 20 години пакет санкции спрямо Пхенян, забранявайки доставката на Северна Корея на всякакво авиационно и ракетно гориво. Също така се въвеждат финансови санкции по отношение на банките в КНДР.