Днес ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, по-значителни по количество – в Северна България. По-късно през деня от югозапад валежите ще спират. Вятърът ще се ориентира от запад, северозапад и ще се усили и с него в станата ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 8° и 13°. Такава е прогнозата за времето от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде "Фокус".

Привечер и през нощта срещу събота облачността ще се разкъсва. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, по-късно през деня ще започне да се повишава.

По Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Вятърът ще е до умерен от югоизток, по-късно ще се ориентира от запад, югозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 9° - 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е облачно и ще вали предимно сняг. Ще духа умерен до силен вятър от западната четвърт. Ще застудее. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.