Изумителният път на Нийл Доналд Уолш от отчайваща бедност и несполука, до световна популярност и завиден финансов просперитет, е вдъхновение и практически наръчник за успешен живот за милиони хора по цял свят.

Днес, той е световно известен автор, мотивационен лектор, и е сред най-успешните, обичани, почитани и богати хора в света. Води персонални и групови обучения, които пробуждат и създават новите успешни хора, лидери и творци по цял свят. Името му е познато във всякакви социални среди - духовно търсещи хора, подрастващи, домакини, творци, предприемачи, финансисти, хора на корпоративния бизнес. Голяма част от успешните модерни писатели, лидери, мотиватори също са извървели стремглавото си изкачване към успеха със съветите на Нийл Доналд Уолш. Много от най-успешните бизнесмени постигат с лекота целите си, следвайки неговите правила за живота.

Философията му е базирана на духовно познание, но така умело интерпретирано и “преведено” на достъпен ежедневен език, та и най-големият скептик да намери своите отговори в него, независимо каква е наболялата му лична тема. Действително, отговорите които дава той, са ежедневно приложими в житейските ситуации и са истински пътеводител за цялостен, успешен и щастлив живот.  В епохата в която “гурутата” на щастието и успеха извират от всеки ъгъл, Нийл присъства силно и непоклатимо със силата на лично преживяната опитност, на личния си път извел го до висините на личното щастие и финансовото благополучие. Той дава практични отговори на най-наболелите и вечни въпроси, които всеки от нас си задава. Метафорично, или не, Уолш 

води разговори с Бог, които го водят до тези изумителни прозрения.

Голяма част от тези толкова важни отговори, Нийл Доналд Уолш ще сподели за първи път лично и с българската публика, на 27 и 28 май 2016.  “Изобилието и успехът – от мечта до реалност” е темата не просто на един семинар, а на една интерактивна дискусия, в която посетителите ще могат да задават конкретни въпроси.

Поглеждайки към миналото на Нийл, виждаме, че не винаги е бил така преуспяващ, финансово изобилен, популярен и търсен. В началото на 90-те години, той претърпява цяла мрачна поредица от съкрушителни житейски удари в личен и професионален план които поставят началото на края на досегашния му живот. Кариерата му на радио програмен директор, редактор на списание и пиар специалист се разпада. Домът му и всичките му вещи изгарят в пожар, банкрутира, бракът му се разпада, а той се озовава окован в медицинска яка със счупен врат след тежка автомобилна катастрофа. Възстановява се бавно, опитвайки неуспешно да намери работа. Уолш се оказва съвсем сам, безработен, разорен, дори без подслон. Животът му се преобръща главоломно, разтърсвайки го из основи.

Нийл се принуждава да живее известно време като клошар, събирайки алуминиеви кутийки за рециклиране, за да осигури прехраната си. Отчаян, гневен и уплашен, неспособен да разбере и контролира случващото се, той пише писмо до Бога. До лошия, изискващ и отмъстителен Бог, който явно го наказва и причинява всичките му нещастия. "Какво да сторя, Боже, та животът ми да потръгне?" - е отчаяният му вик. Несъмнено, това е въпросът, който много хора си задават ежедневно. За огромна изненада на Нийл обаче, той получава отговор на яростните си вопли.
 

Разговорите, който Нийл води в ума си с Бог, стават основа на книгите му. Десетки въпроси и техните  разтърсващи отговори изпълват белите страници, за да покорят света години по-късно като трилогията "Разговори с Бога". Тя е чудото, което не само измъква Нийл от бездната на отчаянието и нямането, но го изстрелва директно на върха. Книгите му са световни бестселъри и държат челните позиции във всички литературни класации години наред. Тези удивителни книги променят не само неговия живот, но и на всеки който отгърне страниците им.

Поредицата “Разговори с Бога” и до днес е източник на приложна житейска мъдрост, дарява милионите си читатели с вяра, вдъхновение и идеи за благотворна промяна. Тези книги носят отговори на стотици житейски въпроси и ситуации, с които всеки човек се сблъсква. Взаимоотношения, семейство, любов, скръб, смърт, загуба, пари и материален успех, кариера, духовност. Защото човек е сложно и многопластово същество – изтъкан от емоции, чувства, материя, дух, душа, ум, желания, стремежи, нужди. Всяка една от тези теми е важна и ключова, за да бъде човекът успешен, реализиран, щастлив. Фокусирането само в една от житейските теми няма потенциала да реализира пълен и изцяло задоволителен успех. А само когато човек следва цялостна и всеобхватна житейска философия, може с лекота да бъде успешен във всяко поприще, и в личен, и в професионален план.

В книгите си, Нийл описва Бог като партньор и приятел, който иска единствено да живеем щастливо и пълноценно живота си, и казва "Не бива да се тревожиш за оцеляването си. Истинските майстори са тези които избират да живеят, а не да оцеляват. Дерзай, прави нещата които истински обичаш, нищо друго. Имаш толкова малко време. Как можеш да пропилееш дори един миг, правейки нещо, което не харесваш, само за да оцелееш? Това не е живеене, това е умиране. "

Целият ни свят, пише Нийл, е изграден на система от погрешни убеждения, илюзии и неистини. От тези объркани убеждения произлизат всички проблеми които преживяваме в личен и колективен план. Повечето хора фокусират усилията си във външния свят: как да променят кариерата си, бизнеса си, връзката си, после политиката, икономиката, социалната среда. А всичко това е само вторичен ефект на убежденията, това са само промени в поведението. Силата която управлява поведението, са разбиранията ни за нас самите и за заобикалящия ни свят.

Едно основно и важно послание, което Бог иска да предаде на хората, според Нийл е:

"Разбрали сте ме съвсем погрешно."

Погрешно сме разбрали кои са най-важните и ключови теми върху които да се фокусираме в живота си. Погрешно сме разбрали дори живота изначално. Погрешно сме разбрали какво представлява щастието и как се стига до него. Погрешно сме разбрали и продължаваме да грешим, търсейки едностранчиво и само с поглед навън, начин да забогатеем.

Темата за парите и изобилието сякаш е една от особено криворазбраните, а в България – даже парещо непозната и трудна за овладяване. Цяла индустрия и безкрайна върволица от финансови експерти, борсови играчи, мотиватори и прочие финансови гурута преподава уроци по търговски умения, управление на пари и финансов успех. Но сякаш нещо липсва. Чисто техническите познания и механични умения за управление на парите са само част от успешната формула. Онова, което е в основата, така необходимато липсващо парче от пъзела, е духовното разбиране на процеса. Дълбокото разбиране на принципите, които управляват движението и материализирането на изплъзващото се изобилие. И цялостната концепция за успешен живот, която обхваща всички 

онези житейски области, които обикновено консервативният бизнес сякаш неглижира и срамежливо крие зад завесите. В света на бизнеса, парите и успеха, има място и за чувствата! Има място и за най-съкровените, чисто човешки преживявания и копнежи. Защото те са неизменна част от пъзела на вътрешния и външния свят на човека. И само когато към всички тях се подходи комплексно, цялостно и откровено – тогава всичко си идва по местата, а щастието, успехът и парите се случват с лекота.

Един от фундаменталните принципи и тайни на изобилието са в основата на философията на Нийл Уолш. А именно: "Най-бързият начин да получиш нещо в живота си, е да помогнеш на някой друг да го получи". Когато помогнеш на някой друг да реализира твоята мечта, тя започва да се материализира и за теб. От това което искаш да имаш повече в живота си, дай на някой друг, който има по-малко и от теб. Направи го за другите така, както би го направил за себе си и то ще бъде приложено и към теб. Това е простата формула, една от тайните на изобилието, която работи неотменно.

"Никога не правете грешката да мислите, че това което можете да дадете е твърде малко"- казва Нийл. Уверявам ви, че всички имаме достатъчно, за да дадем на някой друг. И дори да е само едно пени ако става въпрос за пари. От моя опит на улицата мога да ви кажа - всяко пени има значение! Ако сто човека ми дадяха пени тогава - това правеше долар! А долар вече беше много, той означаваше храна."

Изобилието е само част от цялостния пъзел, наречен хармоничен и щастлив живот. Едното никога не е било и не може да бъде за сметка на другото. Даже напротив – финансовото изобилие, 

духовната яснота, партньорските взаимоотношения, успехът в кариерата са взаимно допълващи се, подпомагащи се и паралелно осъществими състояния. Мечтата лесно може да стане реалност. Всъщност това е и целта на Нийл Доналд Уолш – да ни покаже пътя към това осъществяване и да ни поведе по него.

До къде ще стигнем обаче, зависи само от нас.

От способността ни да допуснем нещо ново,  да разширим перспективата си, да преразгледаме, пренаредим, надградим и променим системата си от убеждения. Да допуснем в съзнанието си една проста житейска философия, градяща се на още по-прости духовни принципи, която може да изведе живота ни на едно съвсем ново ниво. Мечтите могат да се превърнат в реалност и ние сме тези, които имат силата да ги сбъднат. В партньорство с Бог. Така твърди с думи и тежестта на личния си опит Нийл Доналд Уолш - клошарът, който извървя пътя на мечтата си и се превърна в милионер.

Дали вярваме, или не в Бог – всъщност няма никакво значение. Едно е сигурно – щом живеем – то вярваме в живота. А животът е преди всичко с духовна природа, която се материализира чрез нашите намерения, убеждения, думи и дела. Опознавайки фундаменталните и дълбоки принципи на живота, ние правим първата крачка към практическото им приложение и майсторството да бъдем истински успешни във всяка негова област.

“Изобилието и успехът – от мечта до реалност” – това е темата на лекцията и уъркшопа с дълго чакания в България Нийл Доналд Уолш. На 27 и 28 май 2016 в София, авторът на "Разговори с Бога" ще отговори на всички въпроси в две уникални, интерактивни срещи.

Билети за събитията вече са налични в мрежата на ТикетПро. За повече Информация: http://www.ndwalsch.com, тел: 0877179791