Комисията за защита на потребителите започва спешна проверка на евтините оферти и ваучерите, които фирмите предлагат за 8-ми март, съобщиха от КЗП.

В интернет плъзнаха много оферти с намалени цени за празника на жената – те са от козметични процедури, до посещения на културни събития, от евтина вечеря до екскурзии.

Експертите предупреждават потребителите да се запознаят подробно с условията за ползване на ваучерите. Обикновено те са валидни за определен период от време, но търговецът изисква да бъде направена заявка, за да може да планира своята дейност така, че да изпълни ангажимента си с договореното качество. Най-често оплакванията към, подобен тип услуги са, че те не могат да бъдат направени нито в желания час, нито в желания ден, тъй като той е пропуснал да направи резервация предварително.
Инспекторите следят и игрите, при които се обещават подаръци на потребителите като публикуване на коментари или снимки в социалните мрежи, споделяне на статии и реклами или на лотариен принцип.

Търговците са длъжни да предоставят спечелените награди, а ако не успеят да направят това по някаква причина, потребителят има право да настоява да получи тяхната парична равностойност.