„Не можеш да прекъснеш танц с Дявола, преди да спре музиката”. Това ще докаже големият финал на втори сезон на хитовия премиерен сериал „Черният списък” в специален двоен епизод тази събота от 20.00 ч. по Нова.
В продължение на три месеца отличената с „Еми” хитова поредица потопи зрителите на Нова в интригуващия свят на конспирацията и ги държеше в напрежение благодарение на  своите ярки образи, мистериозен сюжет и неочаквани обрати. Бившият американски агент Реймънд „Ред” Редингтън, който от десетилетия е сред най-търсените престъпници, спечели сърцата на почитателите на криминалния жанр с неподражаемия си стил. Ред мистериозно се предаде на ФБР, предлагайки им помощта си, за да разкрият един по един политици, гангстери, шпиони и международни терористи от неговия „черен списък”. 
Всеки епизод тандемът между Реймънд „Ред” Редингтън и агентът на ФБР Елизабет „Лиз” Кийн разкриваше по една мистерия от подземния свят, но същевременно заплиташе още повече загадката какво се крие в отношенията помежду им. Финалът на втори сезон обаче ще даде отговорите на всички въпроси, които си задават зрителите за миналото на Елизабет Кийн.
„Ще станете свидетели на раждането на една съвсем нова Лиз”, споделя актрисата Меган Буун за своята героиня в интервю за „Уол Стрийт Джърнъл”. Елизабет ще разкрие тайната за своя произход, но цената, която ще заплати за това, е много висока. Досега агент Кийн действаше в рамките на закона, но обстоятелствата ще я изпратят от другата страна на барикадата, за да я сблъскат с най-трудните ѝ морални дилеми досега. Неочакваното развитие на събитията е удар за Ред, чиято основна цел винаги е била да предпази Лиз от последствията на нейното минало. Залогът за оцеляването на двамата ще се увеличи, тъй като новите злодеи в „Черният списък” ще се окажат  на някои от най-високите позиции в държавата, а някои от довчерашните врагове, ще се превърнат в приятели…
Каква е тайната, която се крие в миналото на Лиз? Докъде се разпростира влиянието на Кабала по етажите на властта във Вашингтон? Дали Лиз и Ред ще успеят да се измъкнат от клопката, в която ще попаднат? 
Не пропускайте развръзката на финала на втория сезон в специалния двоен епизод на „Черният списък” - тази събота от 20.00 ч. по Нова.