Артилерия ни обстрелва от 4 километра в Латакия. Снарядът падна на 300 метра от нас, а канадец също е ранен. Тръгнах да бягам, но падна бомбата. Тогава руски войник се хвърли върху мен, за да ме предпази. Това разказа пред Нова телевизия българският журналист Борис Анзов, който в момента обикаля Сирия с руски военни в освободените от ДАЕШ територии.„Руското министерство на отбраната организира тура. Нямаше как да кажа, че отивам в Сирия. Казах на един братовчед да каже на близките ми, че ги обича и че заминавам за Сиря, но той не го е направил. Сега използвам възможността да им го кажа”, добавя той. 

Припомняме, че Борис Анзов пострада по време на прес тура в населените места, които вече подписаха споразумение за примирие. Сред журналистите, освен представителите на медии от Русия, имало групи от Китай, Канада, Франция и България, както и от други страни - общо 30 души.

„Изкачихме се на височина, от която се вижда турската граница. Очевидно ни забелязаха. Стояхме около 4-5 минути и започна обстрела по нас”, коментира българският журналист.