Момче с церебрална парализа от Варна проходи благодарение на неуморните усилия на родителите си и анонимните си дарители. За борбата на малкия Пламен Кавраков с тежката диагноза сме ви разказвали и преди. Благодарение на успешното лечение със стволови клетки, момчето вече е на крака, съобщи БНТ. След няколко дарителски кампании и 6 цикъла на лечение със стволови клетки в московска клиника, пробивът е направен през 2013-а година, когато Пламен започва лечение с плуване. Не по някаква национална програма, а защото майка му сама открила треньорката Десислава Янева. " Доста тежки моменти сме имали, доста трудни – за него най-вече, но силата на духа спечели", сподели треньорката пред камерите.

Победата на духа е резултат на цял живот борба за пълноценен самостоятелен живот, в която Пламен има неуморен и всеотдаен съюзник.
Майката на момчето Десислава Славова споделя: "Накрая, след толкова много години, след като всички доктори отричаха, че Пламен ще може да ходи, ние вече можем да кажем, че той прави своите първи крачки сам. Пламен има много конкретна представа къде иска да стигне сам. Но запазва дестинацията в тайна, за да не “урочаса” желанието си. Останалите си планове споделя охотно.
А самият Пламен Кавраков има една голяма мечта-да стане инженер. 

Пред бъдещия инженер, обаче има още много път за изминаване. Предстои му да се научи да се справя сам. Предстои му вероятно и нова операция, която да направи стъпките му по-стабилни.