Александър Гечев е изключително добър и справедлив човек. Така го определя жената до него - Людмила.

Припомняме, Гечев е единият от биячите на Околовръстното, където пребиха мъж, защото им свирнал с клаксона си. 

"За мен не е бияч, трябва нещо да го е провокирало", заяви тя пред Нова телевизия. В злополучния ден, когато той се прибрал вкъщи, не споделил за случката. „Всичко беше нормално, както всяка вечер - прибра се, правихме си вечеря“, разказа тя. Според нея Гечев не й казал нищо, за да не я тревожи. "Не ми се виждаше супер притеснен", допълни жената.

Той излязъл, а през това време Людмила попаднала на бруталния видеоклип, който обиколи медийното пространство и социалните мрежи. „Казах си, тези хора не са добре с главата“, коментира Людмила. Първоначално не подозирала, че и мъжът ѝ е сред тях, но забелязала, че носят дрехи като неговите.

На следващия ден истината лъсва и тя вижда снимката на приятеля си по новините. Отрича някога Гечев да й е посягал. „Знам, че е лежал в затвора, но не знам за какво“, коментира още тя, допълвайки, че по негови думи, не е бил виновен.

След това си търсел работа, но не го взимали заради миналото му. Впоследствие започва при Ивайло Борисов - Ториното.

Ако наистина той има нещо общо с това и е причинил нещо на тези хора, искам искрено да им се извиня от негово име, от мое име“, заяви Людмила.

Тя споделя, че Гечев бил тъжен, когато му ходила на свиждане. Казал, че съжалява и призовал приятелката си да не обръща внимание на нищо, а да му вярва. „Той каза, че не е удрял никого“, заключи Людмила.