В Москва е задържана жена по подозрение в убийството на дете, чието обезглавено тяло е било открито по-рано след пожар в жилище в града. Това съобщиха от московското следствие.

От там уточниха, че задържаната до метростанция жена е била гледачката на детето.

По данни на телевизия РЕН ТВ жената, облечена с бурка, е държала отрязаната глава на детето и е заплашвала, че ще се взриви.

Пожарът, избухнал тази сутрин в апартамент, е бил потушен от пожарникарите. Четирима души са били спасени. В изгорялото жилище е било намерено детето с отрязана глава. LifeNews съобщи, че убитото момиченце е било на 4 години.

По предварителна информация детето е било убито с голяма жестокост, а апартаментът – запален. Следствието е започнало проверка по случая, пише Лента.ru.

Задържаната жена е била в очевидно неадекватно състояние. По предварителни данни тя е гражданка на държава от Централна Азия. Назначена й е съдебно-психиатрична експертиза.

Според LifeNews задържаната е 39-годишна жена от Узбекистан. На разпита тя разказала защо е извършила престъплението. По думите на Гюлчехра Бобокулова тя направила това заради изневяра на мъжа си. Жената обаче не могла да обясни как изневярата на мъжа й е свързана със семейството, в което тя е работела като детегледачка.

Очевидка разказа пред телевизия "Дожд": "Излизах от търговския център, опитаха се да ме спрат. Там имаше много хора, те тичаха и викаха "терористичен акт, терористичен акт". Видях как жена ходи около метростанцията „Октябърское поле“, около шосето, цялата в черно. Тя носеше не някакъв пакет, а глава. Може би това е била главата на дете, както шепнеха в тълпата. Тя викаше нещо".