Да, протести на служители в МВР ще има. Решението е безсрочен протест до започване на реална и ефикасна реформа в това министерство - формите, местата времето ще ги уточняваме с колегите допълнително. Това каза Валентин Попов, председател на УС на СФСМВР, предаде репортер на БГНЕС.

Те са категорични, че не е вярно, че синдикатите в МВР са съгласни с проекта за изменение на Закона за МВР. СФСМВР има много сериозни забележки по близо 30% от текстовете. „От гледна точка на федерацията той не може да бъде приет нито като реформа, нито като част от реална реформа”, каза Попов.

„Взехме решение да организираме голям национален протест между първо и второ четене в НС на този проект на Закона за изменение и допълнение на Закона на МВР, ако междувременно не бъдат отстранени поне най-фрапиращите дефекти в него. Преди още първо четене в НС най-вероятно ще проведем серия предупредителни протести в страната”, посочи председателят на СФСМВР. На въпрос дали изключва вариант и този път да се стигне до блокади на кръстовища и подобни прояви, Попов заяви: Не изключваме нито един вариант, който е разрешен от закона.

На база на решението на УС тези прояви могат да започнат от днес, но е възможно това да се случи по-скоро от утре.