Георги Близнаков, един от мъжете, които пребиха с палки шофьор на Околовръстното заради клаксон, се оказа част от спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република.

От формированието заявиха за bTV, че българинът е бил там само една седмица – с основната цел да си направи десетина снимки за самореклама. Никога не е участвал в бойни действия.
 

От "Тайфун" не дават по-детайлна информация, но украинският портал "Миротворец" е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти, като в неговия "профил" има много снимки с други въоръжени бойци.

Биячът от Околовръстното се появява и на видеоклип, където получава медал за неясна към момента заслуга (ако приемем, че действително не е участвал в битки). Близнаков декларира: "Служа на Донецка народна република!".

Това не е първата странна изява на 46-годишния мъж, която се появява след ареста му. Преди дни бяха публикувани архивни кадри, които го показват като участник на турнир по бойни спортове.

Изправен срещу подготвен опонент и лишен от помощни средства, за 15-те секунди от видеото Близнаков отнася цял куп удари с ръце и крака, без даже да успее да замахне.

По този повод ММА бойци поканиха него и останалите задържани за побоя на "ден на отворените врати", в рамките на който да покажат способностите си – на ринг и в съотношение "един на един" срещу някой, който е в тяхната категория.

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на Ивайло Борисов – Ториното, сочен за дясна ръка на Златко Баретата.

Той заяви, че биячите са били в изпитателен срок, като ги защити, че са били предизвикани.