Всеки ден си пишеш с приятели във Viber, използваш го да комуникираш с колеги, флиртуваш с непознати? Независимо колко често и с каква цел използваш приложението за комуникация е добре да си запознат с тези 7 специални настройки.

Кой кога е влизал и "ооох, прочел го е"

Скрийте информацията, когато сте били онлайн. Влезте в "Настройки" - "Защита" и изключете статуса "Онлайн". Дори и ако влезете във Вайбър, за да направите тази стъпка, никой няма да разбере.

Скрийте статуса за преглед на съобщения. Ако искате изпращача да не разбере, че сте прочели съобщението му, влезте в "Настройки", изберете опцията "Известия" и деактивирайте опцията "Покажи прегледаните съобщения".

Край на липсващата памет

Не претоварвайте паметта на телефона. Гласовите съобщения във Вайбър автоматично се съхраняват в телефона. За да не претоварвайте паметта, най-добре е да ги изтриете. Влезте в "Настройки" - "Медия" и кликнете върху опцията "Изтрий гласови съобщения".

Скрийте профилната си снимка от непознати потребители. Ако не искате вашата профилна снимка да се вижда от всички потребители на Вайбър, влезте в "Настройки" - "Защита" и деактивирайте опцията "Покажи моята фотография". Сега потребителите, които не са във вашия списък с приятели, няма да виждат вашата снимка.

Отстранете статуса "Използване на приложението". Друга възможност: практически всички приложения и игри, които инсталирате на телефона са синхронизирани с Вайбър. По този начин стават видими за другите потребители от списъка с контакти. За да изключите тази опция, влезте в "Настройки" - "Защита" и изключете опцията "Използване на приложението".

Поставете парола. Ако не искате някой да прочете вашите съобщения, можете да сложите парола на Вайбър. Месинджър няма такава опция, но можете лесно да го изтеглите от всеки App Store и да го инсталирате за няколко минути.

Viber на PC, за да се свързвате по-лесно

 Инсталирайте Вайбър на компютъра си. Още един полезен съвет във връзка с използването на приложението - комуникирайте с други потребители на Вайбър чрез своя компютър. Просто го инсталирайте на компютъра.