Жената-каучук Вили Кожухарова доскоро радваше публиката с таланта си, въпреки че е прехвърлила 60 години. Днес обаче Вили е на патерици, съобщава bTV.

За повечето от нас е невъзможно да се поберат в кутия с размери 44 на 49 см, а за нея това е дори комфортно. Тя е една от най-пластичните българки, покорила както българската, така и много от европейските сцени. Определят я като вечната Амбър на българско вариете, тъй като повече от 30 години не слиза от сцената. Тя е жената каучук - Вили Кожухарова. Доскоро е кандидат за рекордите на Гинес за най- дълго практикуваща уменията си.

„То всяко начало е хубаво, обаче за съжаление, и Сенека го е казал: „Колелото на съдбата се върти'', така че тези, които бяха на върха, могат да бъдат и в прахта. То може да се завърти и 70-годишната отново да бъде на върха. Дай Боже”, казва Вили.

Тя е със заболяване коксертроза, т.е изхабени тазобедрена става и гонартроза – изхабена колянна става.

Днес й е трудно дори да се придвижва. Заболяването на жената каучук се проявява още когато е на 30 години. Лекарите й казват, че трябва да престане да практикува, но тогава тя отказва да се оперира и лекува болките с различни хранителни диети. Казва, че често я боляло, но стъпела ли на сцената всяка болка изчезвала.
 

Кожухарова излиза на сцената като жената-каучук сравнително късно за цирков артист, забелязват таланта й, когато е на 24 години. Преди това работи като учителка по физкултура. Тя е самоук талант, гледа изпълненията на известната Ели Пиронкова и попива движенията й. В цирка я води неин познат, където блесва още с първото си изпълнение.

Преди преподавателската професия мечтала да стане гимнастичка, но противно на очакванията не я одобряват.

„ И аз си мисля, че по художествена гимнастика ще имам 6, таратанци, тази ми писа 3,75. Това беше най-ниската оценка в кандидат-студентските ми и знаете ли защо, защото бях гъвкава , аз съм се родила по времето, когато гъвкавост по време на художествената гимнастика абсурд”, спомня си Вили.

„Лошото е, че аз исках да запиша художествена гимнастика и тя ми вик: Влез, ама на състезание няма да те пратя и то просто се обезсмисля всичко”, допълва тя.
 

Вили е обявявана 18 пъти за кралица на красотата. По времето на режима е една от най-харесваните изпълнителки на много от соцвеличията.

В момента Вили е щастлива баба на четирима внуци. Повечето жени крият годините си, но тя с гордост признава възрастта си - 67 години. Мечтае на 70-годишния си юбилей да е оперирана и възстановена, за да може да направи едно последно представление на сцена.

„Това е много трудно, ако се възстановя, живот и здраве, ще направя едно тържество, да знаем, че сме завършили като каучук”, казва Вили.

Ето и сметката, на която може да помогнете:

Д Банк BG73DEMI92405000166399