23-годишен младеж от Пловдив трети месец води борба за живота си. Николай и семейството му се сблъскват с рака, за чието лечение са нужни помощ и пари, каквито те нямат.За активно спортуващия Ники новината, че е болен от лимфобластна левкемия е шок. Майка му напуска работа и вече трети месец е неотлъчно до него в клиниката по хематология в Пловдив

„Една случайна ангина, която направи беше поводът да отидем на лекар, за да може да му направят пълна кръвна картина и оттам нататък нещата се развиха скоротечно”, разказва майка му Мариела Митева.
Ники приключва втори курс химиотерапия, сега борбата е да го закрепят, за да му бъде извършена костно-мозъчна трансплантация в германска клиника.

„Страшно много му липсва спорта и приятелите му, всички го знаят като една огромна и лъчезарна усмивка и се надявам скоро да бъде отново същия”, казва Мариела.

Приятели и колеги на Ники от университтете правят десетки кампании, за да съберат пари за лечението му. Сега младежите правят и продават мартеници благотворително.

Лично послание в трудната бора отправя на Ники и футболистът Стилиян Петров, водил същата битка. „Знам през какво преминаваш, аз преминах през същото, но се надявам да си позитивен, силен и да вярваш, че всичко ще е наред”, казва той.

До момента са събрани около 150 000 лева, а сумата, от която зависи дали Ники ще живее, е близо 210 000 евро.

За да помогнете на Ники можете да дарите пари по следните начини:

PayPal: [email protected]

Дарителски сметки:
ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN: BG42CECB979040C4360100 (в лева)

ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN : BG56CECB979044C4360100 (в евро)

Николай Тодоров Попов

DMS NIKI на номер 17 777