Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност.

Това се заявява в позиция на БЗНС, разпространена до медиите.

Приемаме като изключителен успех упражняваната от него власт, подчертават земеделците и изброяват постигнатите от Ненчев цели - разбити корупционни схеми, категорична воля за разсекретяване на досиетата на комунистическото военно разузнаване, извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането й в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект, приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи.

В този смисъл оставката му не стои на дневен ред за БЗНС. „Заявяваме, че всяка атака срещу лидера ни и министър на отбраната приемаме като атака срещу всеки един от нас, срещу БЗНС и РБ. Даваме мандат на лидера ни да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на РБ”, заявяват от партията на Ненчев. Правим всичко възможно да запазим целостта на РБ, заяви Ненчев.