Астронавтът от НАСА Джефри Уилямс опроверга съобщениeто, направено в американски документален филм за това, че по време на една от експедициите си до Международната космическа станция той уж бил видял извънземни. На американския астронавт му предстои четвърти полет до МКС като член на международен екипаж, предава РИА Новости. "Много слухове по този повод вървят в интернет. Наистина, преди няколко години получих позоваване на документален филм, според който аз съм се намирал в модула Cupola и съм бил наблюдавал извънземни. Мога да ви уверя, че наистина много неща са се случвали на станцията, но всяко едно от тях има разумно обяснение , разказа Уилямс на пресконференция в Звездното градче край Москва. 

Подкрепи го и колегата му от новия екипаж — космонавтът от Роскосмос Олег Скрипочка. 

"Аз също ще споделя някои впечатления от предишния полет до МКС. В една прекрасна лунна нощ на Земята забелязах от борда на станцията едно много ярко и видимо петно на земната повърхност. Първата ми мисъл беше - ето го историческият момент, когато виждам проява на извънземен разум. Но след като направихме "мозъчна атака" заедно с екипажа и специалистите, установихме, че това е просто "лунно зайче", отразено в атмосферата на Земята", разказа Скрипочка. 

Стартът на новия екипаж с ракетата-носител "Союз-ФГ" на космическия кораб "Союз ТМА-20М" е планиран за 19 март 2016 година от Байконура. Планираната продължителност на експедицията е 173 денонощия. За МКС летят Александр Овчинин, Олег Скрипочка (Роскосмос) и Джефри Уилямс (НАСА).