ОКЪДЕ ИДВА МЕДЪТ И ВСИЧКО ЗА ЖИВОТА на пчелите и пчелните семейства ще разберат малчуганите днес от 11 часа в детския отдел на регионалната библиотеката по време на детската инициатива "Невероятно, но факт! Защо? Какво? Как?". Те ще чуят интересни и забавни истории за пчелите, а за всички посетители ще има изненади. 
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧЕНИЧЕСКОТО ИЗСЛЕДВАНЕ за войнишките паметници в областта, осъществено под ръководството на учителя по история Николай Чакъров, ще бъдат представени в понеделник в Немската гимназия.
ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЦИОНАЛНОТО ученическо състезание за правопис на английски език "Spеlling Bee" за учениците от 4 до 7 клас от училище "Любен Каравелов" ще се проведе на първи март от 17:30 часа в библиотеката. Целта на надпреварата е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
ПОРЕДНОТО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО между гюргевската община Адунаци Копъчени и Две могили подписаха кметовете Йон Таке и Божидар Борисов. То е стъпка към създаването на смесени българо-румънски партньорски екипи за проекти по Траснграничната програмата за сътрудничество INTERREG V-A Румъния – България. 
КРЪГЛА МАСА ПО ПОВОД 46 ГОДИНИ от обявяването на Природен парк "Русенски лом" и 20 години от създаването на Дирекция за управление на защитената територия с участието на зам.-областния управител Станимир Станчев се проведе вчера в областна администрация. Той бе впечатлен от дейностите в природния парк, които директорката на структурата Цонка Христова отчете.