Трябва да бъдат казани няколко думи и за лицето, което не е обвиняем и всъщност е фактическата причина за инцидента. Конкретното лице, което е било охранявано, е Ивайло Иванов Борисов - Ториното, който е подсъдим по дело в специализирания наказателен съд. Обвинението касае организирана престъпна група с цел извършване на престъпление по член 354а от Наказателния кодекс, тоест трафик на наркотични вещества, като групата е създадена с користна цел. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг по повод побоя, който в сряда четирима мъже нанесоха на семейство на Околовръстното шосе в София, съобщава „Фокус”."Това лице е било задържано на 16 февруари 2013 година. На 17 февруари първоинстанционният наказателен съд е взел спрямо това лице постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". На 22 май 2013 година Апелативният специализиран наказателен съд е изменил мярката за неотклонение в по-лека", посочи главният прокурор.

"Лицето е подсъдим по още едно наказателно дело за участие в организирана престъпна група и едновременно с това обвинение за убийство. Бил е оправдан от Софийски градски съд. Протестът на прокуратурата не е бил уважен и оправдателната присъда е била потвърдена от Софийския апелативен съд", коментира Сотир Цацаров.

"Понастоящем по наш протест делото е във Върховния касационен съд, където от 22 октомври 2015 година се очаква произнасяне", каза още главният прокурор.