За регистрация на съпровождащите автомобили и срещу демонстрацията на сила от охранителите в тези коли се обявиха главния прокурор Сотир Цацаров и главният секретар на МВР Георги Костов. Те, заедно с шефа на охранителна полиция Константин Гребенаров, столичния прокурор Христо Динев и шефа на КАТ Бойко Рановски набелязаха конкретни мерки за опазване на обществения ред.

Повод стана побоят на млад мъж от четирима гардове на Ивайло Борисов-Ториното. Главният прокурор отбеляза, че реакцията на институциите е винаги последваща. Една от мерките е да се регистрират всички съпровождащи коли, както са регистрирани оръжията с които разполагат охранителните фирми.

Главният прокурор отбеляза, че практиката кортежи да стоят през дискотеки и други места, на които се събират много хора, трябва да бъде прекратена.

Ще бъдат подети масови проверки на всички, които ползват охрана, като още днес ще стартира акция, за да се осветли кои са ползващите частна охрана, предаде 24chasa.bg.

До данни на главния прокурор 117 са хората, ползващи частна охрана - най-много са те във Варна - 50, в София са 27, а в Пловдив - 23.
Цацаров отбеляза, че след проверката за регистрация на оръжията в Лясковец, едно от предписанията на прокурор да се създаде единен регистър, което в МВР още не е направило. Главният секретар на МВР Георги Костов се оправда с липсата на средства.

Друга мярка е да се въведе строг режим на колите с лична охрана и ескорта. Проблемът бил в нелегалната охранителна дейност - четиримата биячи на "Околовръстното", се водели неофициално на работа при Ториното.

Цацаров обасни, че Ториното е посъдим по две дела. По едното е бил оправдан на две инстанции, а другото течало в спецсъда.
Преди брифинга  на главния прокурор в Главна прокуратура пристигна и шефът на ДАНС Димитър Георгиев.