"Има граници в медийната среда, чието преминаване във всички случаи трябва да има реакция, трябва да се обозначи като проблем и да има обществена реакция. Моята цел е да поставя един проблем" - така Георги Лозанов обясни пред Би Ти Ви вчерашната си заявка за оттегляне като председател и член на Съвета за електронни медии (СЕМ). 
 
Лозанов подаде оставка от медийния регулатор, като за мотив посочи нежеланието си да подпише регистрацията на телевизия "Пик", на собственика на едноименния жълт сайт. Днес той отново посочи, че интернет медиата е заявила своето лице и неговите опасения са, че "има риск тази враждебна реч да започне да навлиза и в регулираната електронна среда". 
 
"В интернет има много свобода, но също така има малко авторитетност. Когато влиза на територията на радиото и телевизията, това вече ще добие една друга акустика, ще трупа доверие", смята Лозанов. По думите му има тревожна тенденция, която не е само във връзка с "Пик" и не е от сега. "Аз го усещам като вълна, която може да се отпуши и да се излее. Да се случи това, което се случи да кажем между собственика на "Пик" Недялко Недялков и Слави Трифонов. Което е във всички случаи накърняващ човешките права, а и достойнство, тип общуване", коментира председателят на СЕМ в оставка. Той посочи, че е много важно у обществото да се създаде един тип нетърпимост към подобна комуникация, което по думите му е реалната регулация.
 
Георги Лозанов допълни, че е необходима пормяна на Закона за радиото и телевизията, като изтъкна, че той е от 1998 г., а повечето последвали поправки са били лобистки, "които не съм сигурен, че върщат някаква работа". Според него законодателят трябва да вкара повече и конкретни инструменти за регулация, например понятието слово на омразата, така че  "тази тип враждебна реч на нерегулираната публичност да не започне да се изсипва от електронните медии".
 
Според него има и тенденция на "доста силен антилиберален натиск върху регулатора да говори твърдо, да говори остро и неплуралистично, като даде пример със ситуацията около свалянето на предаването "Деконструкция" на държавното радио или с регистрацията на регионалната станция на БНР "Кърджали".
 
Във включване по телефона издателят на "Пик" Недялко Недялков благодари на СЕМ и на медиите за безплатната реклама, която правят на бъдещата телевизия. "Това са много пари, които ни спестявате за реклама", каза той и поиска Лозанов да му посочи конкретни примери за език на омразата, за да ги дискутират.