„Знам какво е правил и нямам никакви основания да считам, че това, което е направил г-н Москов не е било в полза на държавата. И съм убеден, че в най-скоро време мерките, които е предприел и съгласувал ще доведат до намаляване и на цените на лекарствата”. Това заяви пред медиите в НС премиерът Бойко Борисов преди началото на парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

Вече нямаме мерки, които можем да предприемаме срещу блокадата на българо-гръцката граница, това е безобразие, което няма обяснение, посочи Борисов. Всеки ден пращам писма в Брюксел, всеки ден говоря с тях и не знам какво да направя повече, добави той.

„Ще има пари за ограда, разбира се, завчера 35 млн. лв. на МС пратихме към границата”, отговори той на въпрос на медия.

Не съм чул такива слухове, като чуя- действам, заяви той след въпрос за слухове, свързани с евентуална оставка на военния министър Николай Ненчев.

По темата за бързата напоследък реакция на КЗК Борисов съобщи, че не им е намеквал нищо, а направо им е изпратил официално писмо да се произнесат като независим орган дали има съмнения за картел при цените на горивата, така както от правителството са считали.

По отношение на засегнати бизнес интереси на Валентин Златев и Делян Пеевски той коментира: „Това, че фирми, които винаги свързвате с тях, бяха извадени от обществените поръчки или по-точно- прекратени, не мога да ги посоча с пръст тях. Фактите са, че за милиард и седемстотин поръчки са спрени. За близо три милиарда контрабанда е спряна и парите са върнати в бюджета. Така че какво лошо сме направили?”. И разказа за бюрото за борба с контрабандата, което е създадено и за камерите в онлайн режим, които са сложени, за да наблюдават всеки кантар и всичко наоколо, свързано с този проблем. И като се направи тази превенция- парите си идват в бюджета, подчерта той. Сутринта направихме голяма среща за бюрото и новия закон за борба с корупцията по високите етажи, за специализирания съд и прокуратура, и комисията за конфискация- всички те да участват активно в различните закони, съм убеден, че ще предложим нещо много действено, обобщи той по темата.

„Като слушах и гледах ми беше криво и болно, защото на никой не му пожелавам да му показват материали, в които се готви това и онова, да не го коментирам… Но аз съм си поел кръста. И още по-строги ще бъдем с тези хора”. Това бе неговото мнение относно отразяването в медиите на случая със заплахите за живота му.

„Ако я намерят да я вземат”, бе лаконичен Борисов на въпрос към него вярна ли е тиражираната информация как премиерът закупил къща в Барселона на своя метреса.