На 26 февруари главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и директора на националната полиция Христо Терзийски за вземане на незабавни мерки за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, предаде БГНЕС.

Повод за спешната среща е инцидент на Околовръстното шосе в сряда вечерта, при който охранители спират и пребиват шофьор заради подаден сигнал с клаксон.

Софийска районна прокуратура задържа 4 лица за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди за инцидента на 24 февруари на бул. „Околовръстен път“ в столицата. Тогава около 17,40 часа е получен сигнал в 4-то РУП – СДВР за нанесен безпричинно побой на В. Н. При разпореденото незабавно от Районна прокуратура-София разследване е установено, че В. Н., заедно със своя близка – М. Д., пътували с лек автомобил „Мицубиши Спейсрънър“ по бул. „Околовръснет път“. Тъй като бързали за работа, В. Н. маневрирал с управлявания от него автомобил, като преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водач на автомобил „Ауди А 8“ препречил леко движението на автомобила на В. Н., а последният подал звуков сигнал, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие. В близост до „Ауди А 8“ се движил “Крайслер“, който, притискайки автомобила на В. Н., го принудил да спре. Малко след това до двата спрели автомобила -„Крайслер“ и „Мицубиши“, спрял и автомобилът . „Ауди 8“, на който В.Н. свирнал с клаксон. От „Крайслер“ - а и „Ауди“ - то излезли четирима, които нанесли жесток побой на В.Н. Ударите са нанесени с ръце и метални палки. Едно от лицата е счупило с палка странично огледало на автомобила на В. Н., а друго лице е нанесло удари по спътничката на В. Н.

При нанесения побой на В. Н. е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона.

Извършителите на деянието са незабавно установени и задържани от органите на МВР. Установена е тяхната самоличност – М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. – служители в охранителна фирма.

В четвъртък Софийска районна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата нападатели за извършено тях в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и ги задържа до 72 часа.

Предстои в петък СРП да внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.