Още една компания навлиза в сегмента на автомобилите с повишени всъдеходни възможности. Това е „Форд“, която ще пусне на пазара цели три такива модела, съобщава „Аутокар“. 
Въпросните возила ще бъдат създадени в стила на моделите „Ауди Олроуд“, като ще се появят на пазара поетапно през следващите три години. Те ще получат повишен пътен просвет, защитни елементи по каросерията, рейлинги на покрива и вероятно система 4х4.
Към момента няма информация за избраните модели, най-вероятно две от модификациите ще бъдат базирани на комбитата „Фокус“ и „Мондео“. Техни конкуренти на пазара ще са съответно автомобили като „Шкода Октавия Скаут“ и „Фолксватен Пасат Олтрак“.
Третата проходима машина на „Форд“ остава мистерия, но според информацията на „Аутокар“ е напълно възможно това да бъде нова версия на „Фиеста“. Не е изключено всъдеходен вариант да получи и някои от минивановете на производителя.
Ходът на „Форд“ изглежда повече от логичен, тъй като пазарът на такива автомобили расте с големи темпове. Един от основните участници в сегмента - „Волво“, вече предлага проходима версия дори за седана S60. Моделът има добавка „Крос Кънтри“ към името си и бе показан през миналата година в САЩ.